Един от любимците на волейболните фенове - Боян Йорданов, няма да може да вземе участие в световната квалификация в Опава (Чехия) от 3 до 5 януари.

Звездата на Олимпиакос е с разкъсан ребрен мускул и трябва да почива поне десетина дни, след което ще може да поднови тренировки.

Левичарят се присъедини по-късно към лагера на националния отбор, след като получи травмата по време на занимание с гръцкия си клуб. Първоначалната диагноза се потвърди и от медицинския щаб на представителния ни тим. Супер Бобо трябва да се подложи и на специална физиотерапия. Все още не е ясно дали лечението ще се проведе в България. Възможно е да се върне в Гърция.

Следващият мач на Олимпиакос е на 11 януари, но има вероятност най-добрият играч на първенството да не вземе участие в него.

От днес към подготовката на "трикольорите" се присъединява Георги Братоев, който вчера спечели Купата на Украйна с Локомотив (Харков).

Селекционерът Камило Плачи тренира избраниците си от петък. От самото начало с тима е завърналият се след година и половина отсъствие Андрей Жеков. Опитният разпределител бързо се сработва със съотборниците си и показва, че се намира в добра форма.

За Коледа Плачи ще даде ден и половина почивка на състезателите си, след което тренировките продължават. "Трикольорите" имат занимание днес и утре сутринта в зала "Христо Ботев", след което всички ще могат да се приберат по домовете си за Бъдни вечер.

Италианецът иска състезателите да се приберат в хотела в Студентски град  и да изкарат заедно Коледа. На 26-и е първата контрола с Губерния и затова няма време за по-голяма пауза. Тази проверка ще бъде със статут на съвместна тренировка и ще се играе при затворени врати в зала "Христо Ботев". Официалният мач с водения от Пламен Константинов руски тим е на 27 декември от 17:30 часа в "Христо Ботев". Както вече стана ясно, преди квалификацията в Чехия волейболните ни национали ще играят и два мача с Турция.