Легендата във волейбола Любо Ганев е готов да се откаже от кандидатурата си за президент на родната федерация. Както е известно, на 3 октомври ще има Общо събрание, но засега в дневния ред не присъства точка за избор на ново ръководство.

"Чувам от разни места, че просто ще се препотвърди настоящият Управителен съвет. Кандидатури освен аз, са подали Данчо Лазаров и Красимир Илиев. Ако просто се потвърди мандатът до 2016-та, аз си тръгвам", заяви Ганев пред "Меридиан Мач".

БЛИЦ първи написа, че съдът постанови, че настоящото ръководство е нелегитимно. Общото събрание е насрочено за 3 октомври, а само 3 дни по-късно Ганев празнува 50-годишен юбилей. Засега обаче липсва точка в събранието за избор на ново ръководство. Избор от юридическа гледна точка ще има, но ще се избере старото ръководство, за да бъде всичко в съгласие със закона.

Близки до легендата Любо Ганев говорят, че той е останал изключително изненадан от насрочването на Общото събрание и е обиден от последните действия на някои хора във федерацията.