Президентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев изложи своята позиция относно писмото, подписано от името на европейските шампионки по волейбол от 1981 г., в което те заявяват, че са забравени от федерацията.

„Относно казуса, който се получи, във връзка с писмото на европейските шампионки от 1981 година, искам да кажа, че това не кореспондира с реалните обстоятелства.

Единствената от този отбор, която ми звънна, бе Мила Кьосева и това стана преди два дни. Тя искаше билети само за нея и за отбора от девойки, който тренира. Още преди месец бяхме изпратили писма до всички клубове, че за представителите на даден клуб – състезатели, треньори и деятели – цената е 10 лева на ден. Въобще не е ставало дума, че някоя от шампионките от 1981 година иска да дойде в залата в Пловдив", обясни пред BGvolleyball Любо Ганев.

"Всеизвестна е процедурата как се прави това. Дава се заявка до БФВ - за кой ден, за кой мач, за колко човека, дали ще бъдат всички заедно седнали и така нататък. И не само това. В същия ден имах разговор с Таня Гогова, капитан на този отбор, която е регионален отговорник към БФВолейбол. Обсъждахме, че на 25-ти ще правим събиране на всички регионални отговорници и за такъв казус с билетите изобщо не е ставало дума", каза Ганев.

"Мога смело да кажа, че никой не ми се е обаждал от този шампионски отбор да иска билети за целия състав, или като отделни хора. Да, Мила ми се обади, но тя искаше билети за нея и за децата, който тренира. Аз казах, че това няма как да стане. Просто не искам да се спекулира с такава информация.

Българска федерация по волейбол уважава всички нейни деятели. На никого не му е било отказано, това е било видно през всички години, когато сме организирали първенства.

Нека да пожелаем  успех на нашите момичета, защото те са във фокуса сега. Надявам се днес залата да бъде пълна за първия двубой с Гърция, а всички, които не могат да подкрепят националките на живо, да го направят в каналите на bTV и телевизия Ринг", каза още Любо Ганев.