Кандидатът за президент на родната волейболна федерация Любо Ганев е плътно до националите ни в Берлин. "Лъвовете" постигнаха тази вечер трета поредна победа в олимпийската квалификация - 3:2 гейма над Сърбия, класирайки се на полуфинал.

Ганев вярва, че ако Цветан Соколов и компания продължат да показват играта от днес, нищо не може да спре България по пътя към Токио 2020. Както е известно, само победителят от квалификацията се класира за Олимпиадата. 

"Перфектно! Играхме много мотивирано и срещу Сърбия, всички видяхте. Вкарахме и един елемент, който отдавна липсваше - началният удар. В предишните мачове ключови се оказаха успешните ни блокади. Днес ни се получаваше и началният удар, което беше отлично. Момчетата са много задружни. Това е начинът и аз съм убеден и вярвам, че това е играта, която ще ни класира на Олимпиадата", коментира Любо Ганев пред БЛИЦ.

"Това е обликът на отбора, който искам да виждам. Много съм радостен и щастлив от факта, че националният ни тим радва целия български народ. И в Берлин момчетата се радват на страхотна подкрепа от трибуните. Благодарим на феновете", подчерта вицепрезидентът на БФВолейбол.

"Германия или Словения - няма значение кой ще ни се падне на полуфинала утре, излизаме и бием! Ако играем както днес, отиваме на финала. Още преди да тръгнем към Германия казах, че ще бъдем на финала на квалификацията. Вярвам в момчетата. Познавам отлично възможностите им и съм сигурен, че могат да класират България на Олимпиадата. Мястото ни е в Токио", убеден е Любо Ганев.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

"Браво на всички, не само на Цецо Соколов. Да, той е най-класният ни състезател, най-добрият, адмирациите са за целия ни отбор. Капитанът Виктор Йосифов също играе много силно, Мартин Атанасов... Всички дават най-доброто за родината. Включително и момчетата, които се включиха от скамейката. Отборът ни е нов, с нов облик", коментира легендата.

"Радостни сме от факта, че цяла България се вълнува и гледа мачовете на волейболният национален отбор. Емоциите са страхотни, това е супер. Аз също много се вълнувам и се радвам след всяка точка и победа. Преди да тръгнем за Берлин се наслушах на приказки - казваха ми как нямаме шанс, че сме щели да падаме... Но виждате, че побеждаваме. Дано и утре се радваме след мача, после и след финала", добави Любо Ганев.  
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ