Волейболната ни легенда Любо Ганев няма да бъде единственият кандидат за поста президент на родната федерация. Очаква се в четвъртък клубове да издигнат кандидатурата на друга легенда - Борислав Кьосев.

"Всички говорят, че има клубове, които в четвъртък ще издигнат кандидатурата на Борислав Кьосев. Това много ме радва. Значи и той е осъзнал, че трябва да има промяна в българския волейбол", започна Ганев пред БЛИЦ.

"Приветствам кандидатурата му. Ще се радвам да видя програмата му. Конкуренцията ражда шампионите. Няма от какво да се плаша. Ние не сме на конкурс за красота, а аз не се явявам защото съм висок и красив. 

Аз излизам с идеите си за промяна към добро, с програмата си, с ясното съзнание какво съм направил и какво мога да направя. За мен е много радващо, че вече над 70 клуба са харесали моята програма, като го направиха дори без да знаят, че аз съм я изготвил. Сега обикалям по клубовете в страната и обсжаме как да Явно всички смятат, че е време да има промяна", продължи досегашният вицепрезидент на федерацията ни.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Той призна, че не се е чувал и виждал скоро с настоящият шеф Данчо Лазаров.

"Ако има нещо той ще ми се обади. За мен има нещо друго смущаващо. Все още няма свикан Управителен съвет, а по устав това вече трябваше да е станало. Тъй като по закон при искане на 1/3 от клубовете за свикване на събрание, то трябва да се случи. А досега няма нито дата, нито нищо. Това е престъпление! Ние самите, в това число и аз като член, не спазваме устава, а очакваме да даваме добър пример на другите и те да спазват законите!", завърши Любо Ганев.
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ