Дългогодишният член на Управителния съвет на Българска федерация волейбол - Борислав Кьосев, обяви, че обмисля да подаде кандидатурата си за президент на централата. Както вече стана ясно, за поста на инж. Данчо Лазаров се гласи Любо Ганев, който беше издигнат от опозицията на настоящото управление.

Преди дни в Ганев беше категоричен, че Лазаров няма да поиска нов мандат, а ще се оттегли за сметка на някои от приближените му.

"Аз съм Боре Кьосев – не съм Данчо Лазаров, не съм Любо Ганев. Ако трябва и сметна, че е хубаво за обществеността, е нормално да си подам кандидатурата като Любо Ганев. Какво да ми пречи? Занимавам се с бизнес, разбирам от отношения, нямам проблем с хората. Ако преценя - имам сили и хората", каза пред bTV Кьосев.

Той също е на мнение, че Лазаров няма да продължи да ръководи БФВ и ще бъде заменен след свикване на конгрес през януари 2020 година.

"Говорил съм с Данчо Лазаров. Каза, че се е изчерпал, няма да тръгне да навреди на волейбола. Въпросът е как ще се случи това. Мисля, че в близко бъдеще трябва да се седне на преговори с господин Лазаров, защото аз, и да се кандидатирам за президент заедно с Любо Ганев, това е чисто демократично. На мен ми се обаждат хора и ми казват: "Господин Кьосев, моля ви, кандидатирайте се, защото смятаме, че вие сте обединителна фигура, която може да обедини и опозицията, и сегашното ръководство", добави Кьосев.