Президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев е направил телефонно обаждане до Сувон (Южна Корея), за да поздрави женския национален отбор за оставането в Лигата на нациите, пише сайтът на централата. Както е известно, нашите момичета запазиха мястото си в Лигата на нациите, въпреки че рано тази сутрин загубиха с 2:3 от световния шампион Сърбия.

"Огромни аплодисменти към момичетата. Аз не обичам да ставам рано, но се събудих доста преди мача срещу Сърбия. Нищо, че загубихме. Играхме с голям характер и показваме все по-добро лице. После по интернет гледах двубоя Турция - Хърватия. Вълненията бяха много големи. От името на целия Управителен съвет искам да поздравя не само състезателките, но и треньорския щаб. И всички, които допринесоха за този голям успех. Момичетата заслужиха сега да си починат. И след това започваме здрава работа за европейското първенство и олимпийската квалификация. Изключително съм доволен от свършеното. Надявам се сега и мъжете да направят добри резултати в Анахайм, така че да запазим мястото си в Лигата на нациите", заяви Любо Ганев за сайта на федерацията.

"Това е огромен резултат за нашия отбор и за българската федерация. Много съм горд. От първия ден, в който започнах работа с тези момичета, виждам как се влагат и как се борят за резултатите си. С всеки турнир изглеждахме все по-добре. Сега, в Южна Корея, вече чувствахме характера и нивото си. Българският отбор е съставен от млади състезателки. Но те имат толкова силен характер, с който компенсираха липсата на опит. От нас се искаше да победим Хърватия и Южна Корея - направихме го! Имахме голям шанс да се справим също с Доминиканска република, Германия и днес срещу Сърбия. Безкрайно много се радвам за момичетата, за всички във федерацията, които ни повярваха. Успехът е като златен медал за България! Феновете трябва да се гордеят с Любо Ганев и неговия екип, които правят всичко възможно, страната да има волейбол на най-високо ниво“, заяви селекционерът на волейболните националки Лоренцо Мичели.

„Проектът ни не е само за момичетата, които сега бяха в Лигата на нациите. Мислим за бъдещето. Няма да спра да си върша работата. Искам да участвам в развитието на българските таланти. А те са на терена! За месец и половина в Азия живяхме далеч от всички. Борихме се срещу всички на терена и успяхме. Затова съм толкова щастлив. Няма много време за празнуване. Сега трябва да планираме подготовката за европейското първенство. Не е моментът да давам прогнози за очаквания Момичетата ще имат две седмици да починат и отново се събираме заедно. Вече видяха какво е да играеш и живееш под напрежение. Много съм щастлив и поздравявам всички българи!", допълни италианският специалист.