Любо Ганев направи нещо страхотно за българския волейбол, дарявайки на родната федерация 700 топки. С най-новото поколение на лидера в бранша „Микаса“ ще играят всички отбори – от 13-годишните деца до мъжете.

Топките са одобрени от международната федерация FIVB, балансирани са с 18-панелна аеродинамична конструкция. Теглото на всяка от топките модел „Mikasa V200W“ е между 260 и 280 грама, а размерът е 5. Общата стойност на дарението е около 70 000 лева без ДДС.

„Волейболът е най-успешният ни колективен спорт и винаги съм се стремял да помагам с всичко възможно. Много е важно дори най-малките да тренират от първите си стъпки с най-високото качество. Работа на федерацията е да разпредели топките между клубовете и школите. Сигурен съм, че само с най-доброто можем да очакваме в бъдеще резултатите, за които всички се надяваме“, коментира Ганев, който е вицепрезидент на волейболната федерация и БОК.

"Договорът е за 2 години, следващата година ще има още 700 топки. България е една от първите държави в Европа, в която новата топка V200W става официална за игра за всички групи и за всички възрасти над 13-годишни още от сезон 2019/2020. Договорът стана факт благодарение на желанието и добре свършената работа на президента на БФВ инж. Данчо Лазаров и мен като официален представител на марката "Микаса" за България. Радвам се, че нашите волейболисти ще имат възможност да бъдат едни от първите които ще оценят качеството на новата топка V200W. А за най-малките сме помислили и ще подсигурим топката "Микаса" VS170W, която е от пяна с тегло 160-180 грама и заменя старата топка SKV5. В договора е предвидена и специална гарантирана преференциална цена валидна за всички клубове членове на БФВ. Успех на всички", добави Любо Ганев.