Волейболният шампион на България Марек (Дупница) спечели първата си победа в Шампионската лига. Тимът на Найден Найденов бе единственият без спечелен гейм в турнира до момента, но сега се наложи над словенския Волей (Любляна) с 3:0 (25:22, 25:21 и 25:23) за малко повече от час. Срещата беше от 5-ия кръг в Група "А" и се игра в зала "Арена Самоков".

Шампионите на България преди това в турнира допуснаха 4 поредни загуби, въпреки че имаха шансове да спечелят поне един гейм, че дори и точка в мачовете си.

Словенците поведоха с точка при първото техническо прекъсване 8:7. Играта през първия гейм протече изключително равностойно, вървеше точка за точка. Марек най-сетне поведе с 21:20 след блокада срещу атака на Анджелко Чук, но допуснаха изравняване. Две мощни атаки на Венелин Кадънков позволиха на домакините да дръпнат с 24:22. После топка в аут на Чук позволи на дупничани да затворят частта на 25:22.

АХ Волей поведе с 5:3 в началото на втората част след ас на Ян Покерсник, но Марек се вдигна и обърнаха резултата до 19:13. Блокада на Венцислав Трифонов изведе Марек до геймбол при 24:19, а нова негова атака през центъра донесе успеха с 25:21.

Третият гейм започна равностойно, но завърши под диктовката на момчетата на Найденов. Гостите поведоха с 10:6, но Златан Йорданов намали до 13:14, а грешка на Чук доведе до равенство 14:14. Оттам до края на частта нашиге нямаха проблеми и я взеха с 25:23 .
В последния кръг следващата седмица нашите гостуват на силния тим на Тур.

Марек - АХ Волей 3:0 (25:22, 25:21, 25:23)

Марек: Гьорги Гьоргиев, Венелин Кадънков, Георги Елчинов, Златан Йорданов, Венцислав Трифонов, Борислав Апостолов - Мартин Божилов-либеро
Треньор: Найден Найденов

АХ Волей: Грегор Ропрет, Анджелко Чук, Андрей Флайс, Ян Покерсник, Милан Рашич, Матей Видич - Алес Фабиан-либеро
Треньор: Лука Слабе.