Волейболният шампион на България Марек (Дупница) спечели първата си победа в Шампионската лига. Тимът на Найден Найденов бе единственият без спечелен гейм в турнира до момента, но сега се наложи над словенския Волей (Любляна) с 3:0 (25:22, 25:21 и 25:23) за малко повече от час. Треньорът на победителите не скри задоволството си. "Третият гейм можеше да свърши много по-убедително.
Водехме с 21:17 и пак допуснахме грешки, които можеха да ни костват гейма.

Разбира се, много съм щастлив от тази победа, но просто се ядосах на това, че пак влязохме в една серия... Говорим, искаме да не бъде така и пак се получава. Но хубавото накрая е, че успяхме този път във важния момент да си затворим гейма, което показва, че има израстване, заяви Найденов. -

В предишни мачове, например срещу италианския Копра Елиор (Пиаченца) или този в Словения, ние си изпускахме нашите геймове и оттам се получаваше спад. Когато загубиш един спечелен гейм, нещата малко се променят Хубаво е, че сега успяхме да спечелим първия гейм. Оттам вече самочувствието ни и самата игра вече беше това, което трябваше да бъде. За пореден път казвам, че това участие в Шампионската лига е едно учение за момчетата."