Волейболистките на Марица (Пловдив) не успяха да преодолеят силния италиански тим на Унет Ямамай (Бусто Арсицио) и отпаднаха от по-нататъшно участие в европейския клубен турнир за Купата на ЦЕВ. Пред над 3000 ентусиазирани зрители по трибуните, шампионките на България все пак надвиха силния си противник с 3:2 (16:25, 26:24, 23:25, 25:23) след 136 минути борба.

В първия гейм гостенките надиграха своите домакини по всички параграфи, с изключение на посрещането. Те поведоха с голяма разлика и Брайелин Мартинес с диагонална атака затвори частта при убедителното 25:16.

Вдъхновена от шумната подкрепа на феновете, Марица започна много силно във втория гейм и успя да натрупа предимство от 5 точки до 13:8. След взето прекъсване, Ямамай отговори с пет поредни при сервиси на Валентина Диуф и изравни. Последва уникална точка за пловдивчанки, отбелязана на името на Силвана Чаушева, след като топката рикошира от главата и и се приземи в полето на италианките. След люта битка за всяка точка Марица стигна до два поредни геймбола при 24:22, но две поредни блокади за Ямамай възстановиха равенството. С блокаут и ас на Чаушева за следващите две точки Жълто-сините взеха гейма с 26:24.

Италианките дръпнаха с 5-6 точки аванс през първата половина на третия гейм, но маричанки успяха да го стопят до една точка, благодарение и на няколко силни прояви на блокада и въпреки увеличения брой непредизвикани грешки. В края на частта Марица успя да спаси пъвите два геймбола за Ямамай, но при третия Пеперудите спечелиха с 25:23 и си осигуриха класирането за осминафиналите.

В следващите два гейма и двамата треньори направиха смени в състава си, за да дадат почивка на някои от по-опитните си волейболистки. Тези, които бяха на терена, включително най-високите в мача – Валентина Диуф и Брайелин Мартинес, обаче дадоха всичко от себе си да поддържат тонуса в залата. Много оспорваният четвърти гейм завърши с ас на Кристина Чешляр за 25:23. И двата тима показаха, че силно желаят победата, и борбата продължи и в тайбрека. Марица поддържаше превес през петия гейм и първа стигна до мачбол. Едва на третия такъв, успешна атака на Нася Димитрова сложи точка на спора при 17:15 и взриви залата.

Топреализатор на мача стана Валентина Диуф с 30 точки за Ямамай, следвана от съотборничката си Брайелин Мартинес с 20. Най-резултатна за победителките беше Силвана Чаушева с 19 точки. Нася Димитрова добави 14, а Габриела Цветанова – 13.

Осминафинален противник на Ямамай ще бъде отборът на Минчанка (Минск) от Беларус, а за Марица тази историческа кампания в евротурнирите приключва тук под аплодисментите на публиката.