Марица спечели юбилейната си десета поредна титла на България по волейбол за жени, след като пловдивчанки надвиха ЦСКА с 3:0 (25:17, 25:20, 25:15) в третия мач от финалната серия на Демакс лигата, проведен в зала "Христо Ботев" в София.

Марица взе първата част с лекота на 17 точки, но ЦСКА показа зъби във втория гейм. Двата отбора се движеха наравно в първите 16 разигравания и Марица взе отново преднина за 9:8, а тогава "червените" направиха пет поредни точки. Маричанки обаче не се пречупиха и стигнаха до изравняване при 13:13 след отлични сервиси на Мария Кривошийска и грешки в атака на съперника. 

Серията на пловдивчанки спря със сервис в мрежата и двата отбора отново заиграха точка за точка, но Марица поведе с три точки при 18:15 след две поредни успешни блокади. Шампионките на България успяха дори да увеличат преднината си и взеха втората част с 25:20, завършвайки втория геймбол с успешна атака.

Марица завърши мача по шампионски, стигайки до няколко дълги серии на старта на третия гейм за 4:1 и 7:2, с което пловдивчанки си осигуриха комфортен аванс. Ива Дудова даде на отбора си мачбол с успешна атака за 24:15, след което прехвърли технично блокадата за втората си поредна точка и край на сезона в женското волейболно първенство.