Марица (Пловдив) не допусна изненада във втория си мач на допълнителния турнир от женската Национална волейболна лига в София. След вчерашната шокираща загуба от Славия-СУ (София), днес в зала "Христо Ботев" волейболистките на Иван Петков постигнаха чиста победа с 3:0 гейма (25:18, 25:13, 25:17) над Локомотив 1929 Връбница (София) за 55 минути игра.

В първия гейм пловдивчанки се възползваха по най-добрия начин от грешките в играта на противника и, въпреки че самите те допуснаха доста брак в играта си, го спечелиха с убедителното 25:18. За това помогна добрата игра на маричанки в нападение и особено на центъра Мира Тодорова, която направи 5 точки от 6-те атаки, които опита.

Във втория гейм "жълтите" наложиха тотално надмощие като не дадоха възможност на софиянки дори да грешат. Нападението на Марица беше безмилостно, като отново най-ефективни в атака бяха центровете. Тодорова заби още 5 точки за своя тим като с последната от тях оформи крайното 25:13.

Третата част вървеше равностойно до малко преди второто техническо прекъсване, след което серия от сервиси на Бояна Андреева донесе сериозен аванс на Марица и на практика предреши мача. В третия гейм Мира Тодорова отново бе особено полезна за тима си като реализатор, най-вече с 4-те си точки от блокада.

Очаквано Мира стана и топреализатор на мача с 19 точки, от които 6 на блокада, следвана от Пролетка Иванова с 13 точки, от които 4 аса. Най-резултатна за Локомотив бе Мартина Хикова с 10 точки.