Марица (Пловдив) спечели дербито на 10-ти кръг в женското първенство, след като губеше с 0:2 (23:25, 18:25) от ЦСКА-Демакс (София) в зала "Васил Симов". Момичетата на треньора Иван Петков показаха страхотен характер и много добра блокада в третия и четвъртия гейм, за да изравнят след 25:21 и 25:20. В тайбрека с успеха се поздравиха Жълто-сините след 15:13.

Шампионките от ЦСКА-Демакс започнаха доста по-добре мача и направиха разлика от няколко точки. След това обаче грешките и от двата отбора преобладаваха, като началният удар не спореше нито на Червените, нито на гостенките от Пловдив. Играта се изравни, но в края хитро изпълнение на разпределителката на ЦСКА Даниела Кънчева даде отново ценен аванс на тима й. Аванс, който впоследствие се превърна в гейм след 25:23.

Във втората част "червените" отново започнаха по-добре, като при първата техническа пауза се оттеглиха с преднина от 8:3. След това момичетата на Юлия Иванова увеличиха аванса си, възползвайки се от колебливото посрещане на Марица. Гергана Димитрова бе в стихията си, а атаките й - много ефективни. Така ЦСКА взе и втория гейм след 25:18.

В третия гейм Марица показа зъби, като направи солидна преднина от седем точки. В края на частта обаче "червените" бяха близо до супер обрат, но малко не им достигна и гостите намалиха изоставането си след 25:21.

 Четвъртата част също бе за Марица, които показаха по-стабилна игра въпреки колебливото си посрещане. Състезателките на ЦСКА-Демакс се опитаха да стопят изоставането си и дори изравниха при 16:16, но след това допуснаха доста елементарни грешки и позволиха на “жълто-сините” да вкарат мача в тайбрек, пише в репортаж bgvolleyball.com.

 В следващия кръг на деня на влюбените, 14 февруари, е вечното дерби между ЦСКА-Демакс и “Левски”. Марица пък почива. С 18 точки най-резултатна стана Милена Димова от Марица, а 17 добави Силвана Чаушева. За ЦСКА Гергана Димитрова реализира 16 точки.