Марица (Пловдив) спечели Купата на България по волейбол при жените. В спор за трофея в зала „Васил Левски“ в Пазарджик възпитаничките на треньора Борислав Крачанов надиграха ЦСКА с 3:0 гейма (25:16, 25:20, 25:17) в повторение на финала в женското волейболно първенство от миналия сезон. 

Марица, за който това беше 12-и финал в надпреварата, започна силно и отвори ранна преднина от 11:6. Шампионките я увеличиха в хода на гейма до 20:13 и в последствие взеха първата част с 25:16.

Вторият гейм се разви по сходен начин и след равностойно начало Марица поведе с 13:6. Възпитаничките на Борислав Крачанов продължиха да бъдат по-ефективният отбор в нападение и въпреки колебанията, които имаха в края на частта, успяха да задържат аванса си и да спечелят с 25:20. 

Третият гейм стартира със серия от 6:1 точки в полза на Марица. Последваха равностойни минути, в които ЦСКА намали изоставането си до 12:16 в средата на частта, но в заключителните моменти на гейма шампионките от Пловдив бяха по-концентрирани и стигнаха до крайния успех след 25:17.

По този начин маричанки защитиха спечелената Купа на България през миналата година и триумфираха в турнира за общо осми път в историята си.