Бившият треньор на мъжкия национален отбор пои волейбол на България Мартин Стоев изрази възмущението си от поведението на Матей Казийски, който се оттегли от отбора. Според Стоев именно изказванията на Казийски са разколебали ръководството на федерацията да го назначат отново за наставник на “родните трикольори”, след като Радо Стойчев подаде оставка. В крайна сметка босовете на родния волейбол оставиха начело на тима временния наставник Найден Найденов, който ще води отбора до края на Олимпиадата в Лондон от 27 юли до 12 август.

“Поканиха ме, но след това се повлияха и сложиха на поста Найден Найденов. Те се разколебаха от това изказване на Матей Казийски. Не може един състезател да разиграва всички. Това поведение на един състезател не е нормално. Той си застава зад думите си, а аз зад моите. Доколкото знам има фирма за химическо чистене, но дали са се прали екипите не знам. Това е битовизъм страшен. Скандала не е за пари”, сподели Мартин Стоев пред ТВ7.

“От 2005 до 2009 имаше колектив, но сега не. Не съм сигурен в този момент дали мога да поема отбора пак. Мисля, че Матей Казийски ще се върне само с Радо Стойчев. Според мен Найден Найденов е назначен за треньор и трябва да си изкара Олимпиадата”, продължи специалистът.

“Успехи нямахме 20 години. Едва през 2006 година взехме медал от Световно първенство, след като станахме трети. Стойчев дойде със сериозна визитка, но има разлика между клубни и национални отбори. В клубния тим имаш бюджет и можеш да си вземеш, когото поискаш, докато в националния тим работиш с това, с което разполагаш. Ние сме си българи, имаме си манталитет и трябва да извлечем най-доброто. Според мен можем да спечелим пето място на Олимпиадата", завърши Стоев.