Мартин Стоев се завърна в “Левски Волей” (София) за предстоящия сезон. При Сините засега остават освен близнаците Георги и Валентин Братоеви, бившите национали Христо Цветанов и Красимир Гайдарски, както и Теодор Богданов. Спецът коментира пред ТВ 7 актуални неща относно селекцията и целите за новото първенство.

„Това е съдба. Връщам се от отбор, от който си тръгнах. Работил съм с тези хора, така че нищо ново няма за мен. В чужбина, това, което най-много ми липсваше бе българската публика. Особено тази от Световната лига. Гледах три мача от турнира и това чувство определено го нямаше там. А за волейбола - и зад граница, и у нас има волейбол, важното какви цели си поставяш с клуба и към какво се стремиш, заяви Стоев. - За този сезон правим амбициозен проект в Левски. Той включва двамата близнаци Георги и Валентин Братоеви, Теодор Богданов, Христо Цветанов, Краси Гайдарски, другите двама близнаци - Петрови. Отборът е млад, висок ръстово и става много перспективен. Поставяме си основно индивидуални цели. Например - Георги Братоев да се утвърди като основен разпределител на мъжкия национален отбор, Валентин Братоев вече да не стои на пейката на държавния тим. Да се разчита на него, а не да се ползва само за сервис. Красимир Гайдарски може да разбута тримата центрове в представителния ни състав, защото той е играч, който е доказал своите качества, печелил е важни мачове, а през последните четири години е забравен. Теодор Богданов и Христо Цветанов също са след забравените, а може много да дадат на отбора. Нямам обяснение защо тези хора бяха забравени. Трябва да питате другите треньори. Аз знам само, че по мое време те изиграха много силни мачове с националния тим. Може би най-лошото е, че не им се даде шанс да се докажат отново. А шансът е единствено на мач, не на тренировка.”

Мартин Стоев няма да спира никого при добра оферта от чужбина. „Става въпрос обаче за отбор, в който може да се развива, а не някакво си отборче, в което дори няма да си получи парите. Няма смисъл да ходят да си губят времето, както стана миналата година с Валентин Братоев. Мести се на различни места и накрая и парите не си взе, а всичко му се отрази негативно. Това са млади хара, които ако сега пропуснат възможността да израстват едно стъпало нагоре, ще останат на същото равнище, добри надежди, които не са се реализирали. На този етап нямаме бюджет да купуваме външни състезатели. Ще разчитаме изцяло на собствени кадри за предстоящия сезон”, обясни Стоев.