Български лекар ще се грижи за доброто здраве на волейболистите на румънският Томис (Констанца), който е воден от родния треньор Мартин Стоев. Както е известно, Томис достигна до финал в румънското първенство, като в спора за титлата ще се изправи срещу Ремат (Зaлъу), информира bgvolleyball.com. Регламентът предвижда двата тима да играят до три победи от пет мача, като Томис е домакин на първите две срещи, които са на 11 и 12 април.

Лекарят на мъжкия национален отбор по волейбол на България Динко Захариев вече пристигна в Констанца, като се зае с дейността си. Няколко състезатели на Томис се оплакват от различни болежки, като сред тях е българският национал Андрей Жеков. Разпределителят е получил неприятно изкълчване на малкия пръст на ръката си. Контузията е от преди десетина дни, като Динко Захариев ще подпомогне волейболиста да бъде на линия за финала.

Освен това д-р Захариев ще помогне и на словашкият диагонал Мартин Немец, който има проблем в рамото, както и на другия чужденец Серджо, който страда от футболна болест.

Запознати припомнят, че това не е първо посещение на Динко Захариев в румънския клуб. Неговото сътрудничество с румънците датира от много години, като родният лекар е бил на разположение на волейболистите от Констанца много пъти през различните сезони и се е грижил за тях във важни моменти.