Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Продължава мистерията около основния разпределител на националния ни отбор по волейбол Андрей Жеков. От няколко дни един от най-опитните състезатели не играе в мачовете от Световната лига. Всеки ден сутрин Андрей обещава, че ще излезе на игрището, а следобед остава в хотела и не желае да участва в мачовете.

Тайнствената ситуация доведе до много спекулации около бъдещето на Жеков. Според негови близки той сериозно обмисля да прекрати кариерата си. Това означава, че няма да играе на финалите на Световната лига, които са от 4-и до 8 юли в София, както и на Олимпиадата. Роденият на 12 март 1980 година разпределител е изпаднал в сериозна психологическа криза заради скандалите в последните месеци. Андрей няма мотивация да играе. Другата версия около бъдещето му е, че ако не прекрати кариерата си, ще си вземе дълга почивка и може да не играе един сезон.

Жеков напусна хотела в Студентски град късно вчера, след като националите загубиха от Германия с 2:3. Състезателят е събрал целия си багаж си е тръгнал. Треньорът Найден Найденов отново не пожела да коментира ситуацията около титуляря и заяви, че днес самият той се очаква да разясни какво става. Очаква се днес да има разговори между шефове от федерацията, треньори и Жеков. Заради отсъствието му Найден е повикал по спешност Николай Найденов.

Андрей е един от волейболистите, които придружаваше Радостин Стойчев на срещите му с премиера Борисов и ръководни политически фактори по време на скандалите в последно време. Не е тайна, че Жеков също подкрепя Стойчев и Казийски и няколко пъти намекна, че ако ситуацията около федерацията не се промени, може също да се оттегли. Това ще бъде голям удар за националния ни отбор, който продължава да е без Матей Казийски.