Националният ни отбор за юноши младша възраст ще се изправи отново срещу Сърбия в полуфинала на европейското първенство за тази възраст, което се провежда в турската столица Анкара.

Вчера талантливите ни волейболисти се наложиха с 3:1 гейма (25:23, 14:25, 25:20, 25:20) над силния тим на Гърция и продължиха участие в надпреварата.

Жребият противопостави България и Сърбия, които бяха заедно и в предварителната група. Във втория ден на надпреварата "плавите" спечелиха с 3:2, след като избраниците на Виктор Карагьозов поведоха с 2:0 гейма. Мачът за определяне на единия финалист е в събота от 20:00 часа българско време.

Другият двубой е Русия - Франция. Двата отбора играха помежду си вчера и "петлите" спечелиха с 3:1 гейма, като по този начин нанесоха единственото поражение на своите опоненти до този момент.

Двойките за класиране от пето до осмо място са: Белгия - Гърция и Испания - Турция.

БЛИЦ припомня, че в в груповата фаза България победи Турция (3:2 гейма), Германия (3:2 гейма), Полша (3:1 гейма) и вчера Гърция (3:1). Единствената ни загуба е с 2:3 гейма от Сърбия.

Класирането на 1/2-финал на Европейското е пореден успех за младежкия ни волейбол. Миналата година батковците на кадетите от младежкия тим играха полуфинал на Европейското, но отстъпиха в мача за титлата от Русия с 1:3 гейма. Те бяха водени от Николай Желязков, а Светослав Гоцев и Николай Пенчев стигнаха до мъжкия отбор, с който след това участваха на Световното първенство в Торино, където останахме седми. /БЛИЦ