ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Подобно на ситуацията при мъжете, така и женският национален отбор по волейбол на България, ще запише най-слабото си класиране на световно първенство досега в историята. 

Кръг преди края на груповата фаза, воденият от Лоренцо Мичели тим на практика отпадна от Мондиал 2022 в Нидерландия и Полша, след като отстъпи на Канада с 1:3 гейма. Така нашите допуснаха четвърта поредна загуба в група "С" и загубиха шансове за продължаване във втората фаза на шампионата.

Независимо от изхода на последния мач срещу Казахстан днес българските волейболистки ще отпадат от по-нататъшно участие в турнира. "Лъвиците" ще останат за първи път извън Топ 16 на световно първенство в историята си.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

До момента най-слабото класиране на Мондиал за България бе 13-то място на шампионата в Мексико през 1974 година. Преди 4 години през 2018-а, когато световното първенство беше в Япония, пък завършихме на 12-ата позиция.

Селекционерът на женския ни волейболен отбор Лоренцо Мичели обяви, че иска да продължи да работи с тима, въпреки срамното представяне. "Опитахме се да намерим правилната шестица на игрището. Нямахме необходимата нагласа и загубихме заради технически грешки. Опитахме в последния гейм да направим промени. Не успяхме да намерим правилната химия. Знам какво трябва да направя. Ще обсъдим какви са целите и проектите пред отбора. Моето желание е да продължа с тима. Искам да се извиня на всички за лошите резултати", каза Мичели.

"Трябва да си научим уроците. Лятото беше много добро, с доста млади състезателки. Заслужихме си загубата срещу Канада. Всеки един на полето се опита да направи максималното, но никой не искаше да завършим участието на световното първенство по този начин. Имаше твърде много емоции още в първия мач срещу Германия, но сега трябва да приемем станалото", добави селекционерът на Италия.

За проклятието на зеления екип, с който нашите играха срещу Канада, пък заговори Гергана Димитрова.

"Виждаше се, че момичетата нямат сила. Караха го само на желание. Не очаквах толкова добра игра от страна на Канада. Надиграха ни. Имаше малшанс в някои ситуации. Всички знаят за проклятието на зеления екип, но не искам това да бъде оправдание. Със сигурност ще има крачка назад, ако по-опитните от състава си тръгнат", коментира националката.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК