Капитанът на волейболния Нефтохимик Иван Станев обяви, че слага край на кариерата си. Бургазлии отстъпиха на Левски с 1:3 гейма в четвъртия мач между двата тима от полуфиналните плейофи в Efbet Супер Волей, след което той обяви новината. Така Нефтохимик загуби серията с 1:3 и сдаде титлата на България, като не успяха да се класират за финал, където Левски ще спори с ЦСКА.

"Ако кажа, че съм мислил какво ще напиша тук и сега, ще излъжа. Но това, което съм направил, и сълзите, които пак напират, не лъжат", написа 38-годишният Станев в социалните мрежи. 

"Винаги съм се стремял да бъда добрия пример през всяка една минута, прекарана в залата. Няма да спра да повтарям на младите момчета, които са още по екип, че всяко тяхно действие и всяка тяхна дума се попиват от младите. В състезанието трябва да се стремиш винаги да си пръв – честно, умело, всеотдайно…

Посланието, което тялото ми отправя напоследък, беше ясно. 24 години за мен минаха като 24 часа. На бегом, винаги с поглед нагоре към топката, без много мисъл за себе си, а най-вече за хората по трибуните. Казвам "сбогом" на играта, но във волейболната мрежа е моят живот - в нея е оплетена съдбата ми.

Благодаря на всички, с които бяхме рамо до рамо през всичките тези години!

Благодаря на моето семейство за търпението и подкрепата!

ЗА МЕН БЕШЕ ЧЕСТ!", добави Станев.

След загубата от Левски той през сълзи обяви, че слага край на състезателната си кариера. "Горд съм с всички момчета с всички в клуба, защото минахме през много трудности този сезон. Седем човека сменихме, започнахме с един отбор, след това за втория полусезон друг състав застана на игрището. Многото проблеми, включително и моите повлияха. Не искам да обвинявам никого. Спокойно всички могат да излязат с вдигнати глави от тази серия. Лошото е, че това бе моят последен мач. Трудно се върнах след операцията. Опитах да помогна. Но взех категорично решение. Благодаря на всички, които през тези години бяха с мен. Така го чувствам, време е да се оттегля. 24 години мисля, че стигат. Надявам се бъдещето да ми е свързано с този отбор.