Централната блокировачка Нася Димитрова разкри след победата над Румъния с 3:0 гейма (25:22, 25:15, 25:20), че сервисът е бил най-силното оръжие на българския тим. "Лъвиците" спечелиха и трите си мача от евроквалификациите. Вторият турнир от Група „Е“ ще бъде от 22 до 24 септември в румънския град Пятра Нямц. Само победителят от групата се класира директно за Евро 2017 в Азербайджан и Грузия, а вторият ще получи шанс за бараж.

"Благодаря на моите приятели, че ме подкрепят и на прекрасната публика, която всеки път е с нас. Играем за тях и за да представяме България на добро ниво", заяви Нася Димитрова

"Винаги във волейбола трябва да се почва със сервиса, защото ако не е сервисът няма как да си олекотим мача. Ние най-много залагаме на това. Атаката може да я направим, но сервисът може да ни помогне в ключовия момент", коментира националката.

"Не подценявам нито един отбор. Не може да се подценява и най-слабия отбор, защото попаднеш ли в неговото ниво, колкото и добър да си, няма как да се измъкнеш и играеш слабо. Три победи с по 3:0 са целите в Румъния", завърши Нася Димитрова.