Селекционерът на женския национален отбор по волейбол Иван Сеферинов призова за революция. Повод за думите му е работата както при мъжете, така и при жените.

"Сега е моментът да се направи революция за успешно начало на новия олимпийски цикъл. През последните десет години на 80 процента се обръща внимание на мъжкия отбор и само 20 процента на женския. Искаме от 1 януари 2017 година да получим равно начало с мъжкия отбор", каза Сеферинов на пресконференция в Пресклуб България днес.

"За последните пет години са сменени седем треньори. В мъжко направление от 1990 година до момента са сменени 21 или 22-ама треньори. Начинът, по който се работи във федерацията, абсолютно на сто процента съм сигурен, че не е правилен. Когато се избира един треньор всички сипят суперлативи по негов адрес, а когато трябва да го уволнят след една година, същите вадят такива доводи, че е най-черният, най-некадърният. Това не трябва да се повтаря. Състезателите няма да правят революция, а специалистите, които е време да започнат да работят както трябва.

Дали ще остана?! Не бих коментирал това. До момента ни куцаше организацията. При нас не се знае кой какво прави и кой на кого е подчинен. Трябва промяна в стила на работа. Революцията се прави от специалистите. Трябва да заработят школите. Треньорите трябва да бъдат оставени да работят самостоятелно. Необходимо е всички отбори да тренират по една система. Има хора, които могат да работят в тази система. Трябва да има доверие и контрол", каза още Иван Сеферинов.

Колегите от Спортал заснеха видео от събитието