Волейболните национали на България подариха фланелка с номер 1 на министър председателя на България Пламен Орешарски. Срещата между момчетата, които станах четвърти в Европа, премиера и ръководството на волейбола се състоя в зала "Христо "Ботев".

„Искам да поздравя момчетата от националния отбор по волейбол не само за успехите на това европейско първенство, а защото безспорно може би е един от най-стойностните отбори в последните десетилетия”, каза Орешарски.

"Премиерът ни поздрави за постигнатите резултати, за постоянството, което показваме през годините. Че работим правилно, че постигаме резултати в нашата малка държава. Ние помолихме за помощ в организацията на Европейското първенство, защото имаме само една годна зала.

Господин Орешарски каза, че ще има държавна подкрепа за волейбола, но и не само, защото на срещата присъстваха и представители на други спортове, като Йордан Йовчев, Таню Киряков. Господин премиерът застана твърдо зад идеята да се помогне на спортните клубове със спортните имоти", каза пък мениджърът на националния отбор Владимир Николов пред "Дарик".