Националният ни отбор по България за мъже загуби от Германия с 1:3 (24:26, 25:22, 16:25, 16:25) във втория си мач от втората седмица на Лигата на нациите в японския град Фукуока.

Отборът на Джанлоренцо Бленджини започна със състав: Симеон Николов, Алекс Грозданов, Георги Татаров, Аспарух Аспарухов, Илия Петков, Димитър Димитров и либеро Мартин Божилов. След това в игра влязоха още Денис Карягин, Георги Петров, Владимир Гърков и Светослав Станков.

Двубоят започна с размяна на точки до 5:5, като българите имаха на два пъти точка аванс до 10:10. След това Германия натрупа аванс от три точки и до задържа почти до края на частта. Съперникът дори поведе с 23:19, но с добра серия българите успяха да изравнят при 24:24. Германия отново получи геймбол след мощна атака на центъра Тобиас Крик, а след това успя да спечели първия гейм.

Вторият сет също започна с дебнене между двата отбора, като тимът на Бленджини първи взе аванс при 6:4. Германците обаче направиха обрат и стигнаха до комфортна преднина от 16:13 в средата на частта. Съперникът водеше и с 18:16, когато българите направиха четири поредни точки. Благодарение на успехна блокада на Карягин и атака на Георги Татаров родният тим стигна до 24:21 и три геймбола. Аспарух Аспарухов сбърка при първия сервис, но след това с блок-аут на Карягин отборът спечели частта и изравни резултата в мача.

Третата част започна и продължи лошо за тима на Бленджини, като при 7:14 на терена се появи другият разпределител Светослав Станков на мястото на Симеон Николов. Нещата не се подобриха и съперникът дори отвори разлика от десет точки - 14:24. България направи още две точки благодарение на атака и ас на Георги Петров, но геймът завърши с атака в аут на Владимир Гърков.

В четвъртия гейм България поведе с 3:0, а след това и с 10:6, но съперникът успя да направи четири поредни точки. До края на мача германците направиха още серии по три и пет поредни точки, като приключиха при 25:16 след неуспешна атака на Карягин.

Аспарух Асрапухов бе най-резултатен за България с 14 точки, Георги Татаров помогна с 11, а Карягин добави 10. Най-резултатен в мача бе Мориц Карлицек от съперника с 20 точки, а Тобиас Бранд завърши с 18.

Родният тим има една победа и 5 загуби досега в Лигата на нациите при геймово съотношение 6:16, като е на 14-о място от 16 тима.

Утре българският отбор ще изиграе третия си мач от втората седмица рано сутринта срещу тима на Иран.