Женският ни национален отбор по волейбол завърши с победа участието си на олимпийската квалификация в Шривпорт-Боузър Сити (САЩ), след като се наложи над Казахстан с 3:0 (25:14, 25:16, 25:16). Това обаче не беше достатъчно за тима на Иван Петков за класиране на Токио 2020.

На Олимпиадата ще играят американките, които завършиха на първо място в групата след 3:0 над Аржентина. Решителна за тима на САЩ се оказа победата с 3:2 над България в неделя рано сутринта.

Елица Василева и Лора Китипова получиха почивка от селекционера Иван Петков, а Гергана Димитрова се отличи с 16 точки за победата над Казахстан. Мирослава Паскова и Мария Каракашева добавиха по 11 точки за успеха, като и двете пласираха по един ас. Сана Анаркулова и Жана Сирьошина завършиха с по 10 точки за Казахстан.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Българските волейболистки имат още един шанс за класиране на олимпийските игри. Това ще бъде през втората половина на януари 2020 година, когато ще бъдат европейските квалификации. За момента не е ясен домакинът на турнира, в който осем отбора ще спорят за едно място за Токио 2020.

Тази олимпийска квалификация няма да е лесна за България, тъй като ще участват още европейският вицешампион от 2017 г. Холандия, силният отбор на Турция, Полша, Германия, Чехия, Азербайджан и Белгия.