Националният отбор на България по волейбол при мъжете ще продължи подготовката си за предстоящото Европейско първенство в Чехия и Австрия с група от 18 играчи.

Селекционерът Радостин Стойчев лично е взел решение да не съкращава състава, въпреки че можеше да го направи още преди началото на приятелския турнир в “Арена Армеец”, спечелен от България. Днес волейболистите имат съвместна тренировка с тима на Франция, който вчера победиха с 3:0 в последния мач от турнира. Във вторник (16 август) родните “трикольори” заминават за Варна, където ще продължат подготовката си до края на месеца. Очаква се край морето към състава да се присъедини и Николай Пенчев, който взе участие с младежкия национален отбор на Световното първенство в Бразилия.

На 23 и 24 август във Варна националният ни тим ще изиграе две контроли със Сърбия, а след това ще участва и на приятелския турнир “Турнуа дьо Франс” с отборите на Турция, Словения и домакините от Франция, след което заминава за Европейското първеснтво. /БЛИЦ