Националният селекционер на България Найден Найденов беше посрещнат с бурни скандирания на летище София. Волейболният ни отбор се прибра след 4-ото място на Олимпиадата в Лондон.

“На полуфиналите вече се надявахме на нещо повече, но имахме проблеми от различно естество. Важното е, че играхме добре. Показахме колектив и желание от помощ от всеки към другия. Това беше супер успех. Такъв колектив не сме имали никога. Това беше основата на всичко, за да компенсираме всички неща, които се случиха в България. Изпълнихме една мечта - да излезем и да играем като един. Нямаше лидер, който да поведе отбора – всички бяха едно. Показахме, че можем да играем като има отбор и колектив. От 30 години искаме да имаме такъв колектив. От тук тръгват големите успехи”, каза Найден Найденов.

“Опитах се тези момчета да се почувстват свободни. Да се почувстват добри волейболисти. Радвам се, че успях. Плачи е човек, който вече 20 години работи в треньорския занаят, един от най-добрите в света е. Моята цел не беше да отида там и да казвам, че аз съм треньорът, да се правя на най-големия и великия. Целта ми беше всеки от моя екип да даде всички от себе си и да направим най-доброто за отбора”, допълни още специалистът.

“Тежък момент е това 63-о място, но България винаги е имала и ще има велики шампиони”, коментира Найденов позицията на страната ни в класацията по медали./БЛИЦ