Изпълняващият временно длъжността селекционер на националния отбор по волейбол Найден Найденов обяви, че прави пет промени в състава за предстоящите утре и в неделя мачове с Русия от Световната лига. Двубоите са от 20:00 часа в зала „Арена Армеец“. Найденов, който ще води отбора в тези две срещи след оставката на Камило Плачи, обяви състава: диагонали - Цветан Соколов и Венелин Кадънков, разпределители - Георги Братоев и Добромир Димитров, центрове - Иван Латунов, Красимир Георгиев и Венцислав Трифонов, посрещачи - Валентин Братоев, Николай Пенчев, Златан Йорданов и Симеон Александров, либеро Мартин Божилов.

Поради необходимост от лечение отпаднаха Виктор Йосифов, Тодор Скримов и Николай Николов, а по решение на Найденов е дадена почивка на Тодор Алексиев и либерото Теодор Салпаров.

"Има промени в състава, в които се дава шанс на млади момчета да придобият самочувствие и да играят срещу най-силния отбор. Проведохме няколко разговора с отбора, надявам се тези, които ще играят, да покажат по-голямо желание. Важно е някои от момчетата да си починат и да възстановят своето психическо равновесие. Казах на момчетата, че ако не сме единни, нищо не може да се постигне. Те трябва да го разберат", коментира Найденов на официалната пресконференция в Парк хотел "Витоша".

"Общо пет са промените. Виктор Йосифов, Скримов и Ники Николов отпадат заради контузии. Преценихме, че е по-добре да започнат възстановяването отсега. Салпаров и Тошко Алексиев също излизат в почивка. Това е по моя преценка, защото не е много приятно от 10 мача да имаш 9 загуби, а по-голяма от тежестта пада върху тях. Важно е те да си починат, независимо, дали аз ще съм треньор след това", добави Найденов.