Треньорът на Марек Юнион-Ивкони Найден Найденов изрази задоволство от начина, по който момчетата му постигнаха първа победа в Шампионската лига този сезон. Дупничани направиха силен мач като гости на КАИ Теруел, в който се наложиха с 3:2.

"Не съм щастлив толкова от победата, колкото от начина, по който я постигнахме. Съставът ни е много млад и наистина бях доволен от старанието, което момчетата влагаха, и желанието да спечелим всяка една точка. Това за мен е важното. Не веднъж съм казвал, че ние нямаме амбицията на този етап да прескочим групата. Тези мачове са за младите момчета, в тях трябва да трупат опит.

Днес срещу нас имаше сериозен съперник. Въпреки това намерихме отново верния ритъм, след като загубихме втория и третия гейм, и след много борба в тайбрека се поздравихме с успеха", заяви Найденов на пресконференцията след края на двубоя.

"Труден мач и за двата отбора, най-вече в петия гейм. Може би имахме малко късмет в него, но и силно искахме да спечелим срещата. Борихме се за всяка точка и накрая победата бе за нас", сподели пък капитанът Гьорги Гьоргиев.

Тимът се прибира утре вечер, в 20:10 часа, с полет от Валенсия през Франкфурт. Разбира се, ако служителите на авиокомпания Луфтханза не решат отново да стачкуват.