Членът на Управителния съвет на волейболната ни федерация и мениджър на шампиона Марек Юнион-Ивкони Людмил Найденов разкри, че той самият е предложил батко си Найден Найденов да бъде треньор на националния отбор по волейбол. При тайното гласуване на листчета, по-малкият брат е написал Найден Найденов.

„Това, което се случи е логично. Този човек работи 4 години в отбора и сега е нормално той да поеме отбора“, бяха първите думи на Людмил Найденов.

„Нормално е част от помощник-треньорите да поемат националния отбор, а другите юношеските формации“, продължи пред "Гонг" ръководителят.

„Всеки си изказа мнението при обсъждане на кандидатурите. Аз също си казах своето. Аз предложих брат ми да поеме отбора. Имаше тайно гласуване с листчета и разбира се написах неговото име. Дали ще се справи, времето ще покаже, но това е най-добрият вариант“, обясни подробно големият брат за това как точно е протекъл изборът на Найден Найденов.

„Не мога да кажа дали Матей ще се върне. Това трябва да питате самия Матей и брат ми“, допълни мениджърът на Марек Юнион-Ивкони.

На въпрос дали Найден Найденов е готов да поеме националния отбор по волейбол, ръководителят заяви: „Да, брат ми ми каза, че напълно готов да поеме националния отбор“.