Найден Найденов ще води волейболните ни национали на Олимпиадата в Лондон. Изненадващото решение беше взето след тайно гласуване на Управителния съвет на родната федерация.

Новината не обяви инж. Данчо Лазаров, а един от вицепрезидентите - Петър Кънев. Инженерът дори не дочака края на заседанието и го напусна на 30-ата минута от началото му.

Найденов имаше само един конкурент за поста - бившият национален селекционер на България Мартин Стоев. Очакваше се мястото на Радостин Стойчев да наследи Камило Плачи, но това не се случи, след като италианецът отказал заради здравословното си състояние.

"Плачи изпрати и-мейл от Италия, за да ни уведоми, че отпада като вариант, тъй като все още не са приключени изследванията му", заяви Кънев.

Както е известно, треньорът на шампиона Марек Юнион-Ивкони Найден Найденов и в момента води волейболистите ни на срещите от Световната лига в Аржентина и Португалия.

"Найденов даде съгласието си да води България", каза още Петър Кънев, който обаче не разкри по колко гласа са получили Найденов и Мартин Стоев на тайното гласуване на Управителния съвет на волейболната ни федерация.

БЛИЦ припомня, че съперници на България в Група "А" в олимпийския турнир на Игрите в Лондон, който е от 27 юли до 12 август, са домакините от Великобритания, Италия, Полша, Аржентина и Австралия.