Треньорът на Марек и на волейболните на национали Найден Найденов все още чака наградата си за треньор номер 2 на България за 2012 г. Полагащата му се картина на един от известните наши художници беше прибрана от вицето на волейболната централа Любо Ганев на церемонията по връчването на приза в НДК, на която Найденов не присъства.

Любо нищо не ми е давал, вероятно защото от много задачи и празници не му остава време, поясни призьорът. Някои хора започнаха да говорят, че съм обиден от второто място и затова не съм дошъл на награждаването. Не е вярно, разбира се. По същото време Марек играеше отложения си мач с КВК "Габрово" и нямаше как да съм на две места едновременно, още повече че времето тогава беше много лошо и имаше много сняг”, заяви спецът пред в. „Струма”.

„Дебело подчертавам, че не се сърдя на никого, че не съм първи. Приемам втората позиция като голямо признание за мен и за работата ми. В крайна сметка подреждането не е по-важно от израстването на отбора, който водя, от колектива, който създадохме, от успехите, до които достигнахме. Наградата ще ми остане спомен от това трудно и сладко време”, коментира Найденов.