На всяка церемония има първи и останалите. Едни са доволни, други – не толкова, след като мислят, че заслужават по-предно класиране или награда. И тазгодишната церемония “Спортист на годината” не мина без сърдити.

По информация на агенция БЛИЦ Станка Златева и Найден Найденов са двама от номинираните и избрани на челни позиции в своите категории, които са били сърдити. Състезателката по борба остана на трето място за “Спортист на годината”, след братята Кубрат и Тервел Пулеви. Носителката на сребърен медал от Олимпиадата в Лондон смятала, че заслужава поне второ място в анкетата, все пак нейното отличие е най-високото спечелено от България. Станка Златева беше на бляскавата церемония вчера, дори даде интервю преди началото, но след това не пожела да излезе на сцената, за да получи наградата си за №3 в анкетата. Репортер на БЛИЦ я видя седнала до Боян Радев, но незнайно защо Златева не излезе за наградата си. Водещите завиха, че състезателката по борба не присъства на церемонията. Истината обаче е друга - Станка бе там, но си тръгна преждевременно, когато научи крайното класиране.

Другият  обиден е Найден Найденов. Той даже не си направи труда да пристигне в залата. Треньорът на националния отбор по волейбол също смятал, че е логично да бъде избран за №1. Треньор на България стана Михаил Таков, под чието ръководство боксовите национали се представиха добре в Лондон – Тервел Пулев спечели бронзов медал. Найден обаче има право, националният отбор по волейбол зае четвърто място и отсрами цялостното представяне на родните спортисти на Олимпиадата./БЛИЦ