Селекционерът на националния отбор по волейбол Найден Найденов изрази разочарованието си от поредното поражение в Световната лига. Този път нашите загубиха от Русия с 0:3 (14:25, 17:25, 14:25) в мач, игран в зала “Арена Армеец” в София. “Нещата изглеждаха по-различно от съботния мач. Свършиха ни силичките, някои хора усетиха умора след тежкия период, който изкараха през последните месеци.

За 5 дни не може да се изгради постоянство. Младите не са свикнали да играят в такъв ритъм. Най-важно е, че го имаше желанието. Не вярвам руснаците да са ни подценили. Ние започнахме да играем добре и се раздавахме. С това ги изненадахме. Започнахме добре, поведохме с 2:0, но...Липсваше ни точност в контраатаката. Руснаците обработиха всички трудни топки и оттам тръгнаха назад нещата..., заяви Найденов, който коментира и темата за бъдещия селекционер.

- Никой от федерацията не е разговарял с мен дали ще остана или не...Никой не ми се е обаждал. Чакам в неведение. Най-важното за мен е да излезем от тежката ситуация. Който и да изберат, важното е, че ще бъде българин. Вече 7 години съм в отбора, дадох всичко от себе си. Постигнах исторически успех – четвърто място на Олимпиада. За съжаление много хора не мислят като мен. Казват, че съм средняк...Желая успех на този, който бъде избран.”