Селекционерът на националния ни волейболен тим Найден Найденов отново обяви категоричното си мнение, че не възнамерява да остане в щаба на отбора, ако бъде преквалифициран в помощник на италианеца Камило Плачи.

Найденов, който изведе България до 4-ото място на Олимпиадата в Лондон, все още не е получил предложение от БФВ да продължи договора си като селекционер на държавния тим. Спецът се надява това да се случи в близките дни и той да остане старши треньор на "трикольорите".

"Мнението ми съвпада с това на Любо Ганев. Когато машината върви, не трябва да се пипа нищо по нея. В тази федерация има трезви хора и се надявам като се съберат да вземат правилното решение. Преди два месеца нямаше кандидати за поста и аз се нагърбих да вадя кестените от огъня. Сега, когато нещата потръгнаха, всеки иска да е треньор", коментира Найденов, който получи наградата на Пресклуб "България" за Треньор №1 в България за месец юни, както и трофея за Отбор на месец юли за националния отбор.

"Не се обиждам, че се обръща повече внимание на Камило Плачи. Това е нормално за България. Тук хвалим повече чужденците, вместо да се подкрепяме ние, българите. Аз съм направил всичко по силите си и съм доволен от работата си. Определено не бих приел да работя като помощник на Камило Плачи в националния отбор", добави Найденов.

"Дали той ще е старши треньор или треньор, не знам. До днес не бях разговарял с никой от ръководството на БФВ след Олимпиадата. Днес се срещнах с президента Данчо Лазаров, с генералния секретар Станислав Николов и с Любо Генев. Обясних им моето виждане, че трябва да продължим да работим по същия начин, както до момента - заедно с Камило Плачи и Георги Петров. Какво ще бъде тяхното решение - не знам", допълни Найден Найденов.