Марек Юнион Ивкони загуби последната си домакинска среща в Дупница от настоящия сезон в Ефбет Супер Волей. Тимът на Найден Найденов се бори с по-класния тим на ЦСКА, взе гейм, но в крайна сметка отстъпи с 1:3 (23:25, 25:20, 16:25, 24:26). Двубоят се игра пред около 300 зрители в зала „Спортна“ в Дупница. 

Марек запазва десета позиция във временното класиране с 6 победи, 15 загуби и 18 точки, като за момента избягва участие в плейаут.

ЦСКА се поздрави с 13-и успех, като с 8 загуби и 38 точки запазва петото място в подреждането.

Треньорът на Марек Найден Найденов определи напускането на клуба от Дупница като прецедент в световния волейбол. До решението се стигна след възникнал конфликт между кмета на града Първан Дангов и президента на ВК Марек Ивайло Константинов. Както вече стана ясно, Марек се мести в Пловдив и от следващия сезон ще носи името Локомотив-Авия (Пловдив).

"Това е прецедент в историята, не само в България. По този начин да изгониш един елитен отбор, лицето на Дупница... Толкова сме дали и в Европа. Тъжно и тъпо е, каквото и да кажа ще е малко", коментира Найденов след мача с ЦСКА.