Двама доскорошни волейболни национали ще играят в първенството на Полша, научи БЛИЦ. Георги Братоев и Данаил Милушев подсилиха Еспадон (Шчечин) и ще играят в елита на един от най-силните клубни шампионати.

Данаил Милушев (роден 03.02.1984) игра за последно в италианския Милано. Той започна кариерата си в Нефтохимик, а след това игра за Мантова, Кан, Тур, Халкбанк Анкара, корейския Еър Джъмбос, Кастелана, Аргос Сора, ФК Токио и за последно в Милано. Милушев има една купа на Франция с Кан.

Георги Братоев (роден 21.10.1987) игра за последно в Тренто. Той започна кариерата си в Славия, след което дълги години игра за Левски. Следват трансфери в Тюмен, Ал Раян, Угра Самотлор, отново Славия (2013), Локомотив Харков, Нефтяник, Монтана (2015) и Тренто.

И двамата бяха част от националния отбор, но Пламен Константинов вече не разчита на тях. Братоев игра на Олимпиадата в Лондон преди четири години, на която България се класира на четвърто място. Братоев каза в началото на май, че се е изчерпал да играе за България под ръководството на Пламен Константинов. В последните дни Георги е заедно с брат си Валентин, с който участва на турнири по плажен волейбол.
ВЕСЕЛИН РУСИНОВ/БЛИЦ