Женският национален отбор загуби и третия си мач на Европейското първенство в Белгия и Холандия. Нашите момичета паднаха от Беларус с 2:3 (21:25, 23:25, 25:14, 25:20, 11:15) и след три поредни поражения и две спечелени точки останаха на последното четвърто място в предварителна Група С. Селекционерът Драган Нешич коментира поражението .

„Със сигурност причините за загубата и отпадането са много. И на мача с Хърватия и днес с Беларус имаше епизоди от срещата, които не управлявахме добре по тактически и технически начин. Със сигурност това създава един хаос на игрището. Отиграването на лесните точки, както вчера срещу Хърватия така и днес в тайбрека. Беларус е отбор, който трябва да бъде уважаван. Играят прекрасен волейбол и имат прекрасна разпределителка, класни диагонали. Добри състезатели, които играят в чужбина.

Това не е никакво оправдание. Ние днес трябваше да спечелим. Не се получи и това е много лошо, защото се създава един психологически проблем, върху който трябва да се работи. Много съжалявам за тези момичета. Не заслужавахме това нещо, което се случи тук", заяви сърбинът.