Невероятна драма и обрати видяха зрителите в зала “Конгресна” на Двореца на културата и спорта във Варна. България се изправи срещу Япония в мач от Лигата на нациите и загуби с 2:3 гейма (25:22, 19:25, 25:16, 19:25, 19:21), като спаси осем мачбола в тайбрека. Така тимът ни записа пето поражение и с актив от 8 точки заема 12-ото място в общото класиране. 

Първият сет бе много равностоен и с постоянни обрати, като тимът на Силвано Пранди успя да дръпне в резултата чак в края на гейма и по този начин да го спечели с 25:22. Цветан Соколов направи силна част с няколко аса, а чрез Мартин Атанасов и грешен начален удар на Онодера взехме тази част.

Вторият гейм започна с 3 безответни точки в полза на Япония, но България поведе при първото техническо прекъсване - 8:7. Японците отново дръпнаха в резултата и имаха аванс от 4 точки при втората пауза, а след това тя набъбна до 6. Все пак Розалин Панчев влезе в серия и намали изоставането ни само до една точка. Япония обаче отново дръпна и в крайна сметка взе гейма с 25:19.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Селекционерът на България Силвано Пранди направи цели 5 промени в състава преди началото на третата част, а от стартовия състав на полето останаха само либерото Владислав Иванов и Красимир Георгиев. България поведе с 2 точки при първото техническо прекъсване - 8:6. Скримов и Учиков помогнаха да увеличим аванса до 16:11, но японците замалко се върнаха в гейма. Николай Пенчев пусна технично топката с 2 ръце и постигна точка за 20:14, а България успя да спечели третия гейм с 25:16.

Тимът ни поведе и в четвъртия гейм и имаше аванс на първото техническо прекъсване - 8:7. Нишида се разигра и играчите от Страната на Изгряващото слънце записаха 7 поредни точки и поведоха с 14:9. Преднината им бе достатъчна да завършат спокойно гейма и срещата да влезе в решителен тайбрек.

В него всичко бе равностойно до 8:8, след което Япония успя да поведе с две, а след това и с 3 точки. Стигна се до мачбол при 14:11 в полза на гостите. Тимът ни обаче сътвори почти немислимото и изравни до 14:14, а след това се стигна и до 15:15. Срещата продължи точка за точка до 19:19, след което японците спечелиха следващите две разигравания, с което и мача.

С най-много точки за тима ни е Цветан Соколов - 12. Мартин Атанасов и Розалин Пенчев се отчетова с по 9, а Учинков и Николай Пенчев с по 8. Юджи Нишида заби цели 26 точки за Япония и бе в основата на успеха.