Младежкият ни национален отбор по волейбол остана на второ място на европейското първенство, след като на финала отстъпи на Русия с 1:3 гейма.

Селекционерът Николай Желязков коментира, че момчетата му са постигнали целта си с класирането на финала, но имат още много работа за в бъдеще.

“Откакто станах треньор на този отбор за мен целта е била да играем финал. Разбира се, искахме да спечелим този финал. Не се получи и тепърва ще анализираме защо. Имаме много работа, но на този етап съм удовлетворен”, каза Желязков пред сайта bgvolleyball.com.

“Знаехме, че всички състезатели на Русия намират много високо топката в нападение, но ни беше много трудно да ги блокираме. Когато ни липсваше посрещането, ни беше много трудно да играем. В третия гейм направихме смени, за да се успокоят нашите играчи и за да удължим колкото е възможно играта. В четвъртия гейм беше по-добре - всички момчета направиха каквото можаха, но в ключовите моменти накрая отново не можахме да се справим добре с посрещането. Това е всичко. Поздравявам Русия. Щом сервираха така, че да разстроят посрещането ни, значи са играли по-добре и заслужено са победили", коментира Желязков след финала.

“България взе последния си медал от Европейско първенство за младежи през 1988 година в Италия, когато аз играх в отбора като младеж. Европейският шампионат в Беларус беше най-добрият, в който съм участвал. Всичко беше просто впечатляващо - не само като организация, която беше отлична, а и като атмосфера и гостоприемство. Всички направиха всичко възможно да се чувстваме добре и да ни помогнат, когато имаме нужда. Не намирам думи, с които да изкажа своето удовлетворение", каза още българският наставник./БЛИЦ