Общо 144 клуба ще имат право да гласуват на Общото събрание на волейболната федерация след десетина дни на Златни пясъци. За последно още 12 клуба са регистрирани само преди около седмица – на 21 септември. Така от 132 действащи организации бройката им е нараснала до 144. Отдавна е ясно, че поне половината са фантоми и не развиват никаква дейност. Дори министърът на спорта Свилен Нейков поиска подобни клубове да бъдат закрити, но препоръката му не беше изпълнена от волейболната федерация. На предстоящото Общо събрание за кандидат за президент може да се яви само и единствено Данчо Лазаров. Друго име не се появи три месеца преди датата на изборите, за да бъде регистрирано като негов съперник.

Преди няколко дни опозицията начело с президента на Марек Юнион Ивкони Ивайло Константинов издигна за лидер бизнесменът Васил Симов. Той може и ще се кандидатира единствено за вицепрезидент и член на Управителния съвет. Именно бройката на членовете на УС ще бъде обсъждано на Общото събрание. Симов и опозицията настоява членовете да бъдат намалени и от 20 да останат между 5 и 9.

Присъединяването на нови и нови клубове-фантоми обаче осигурява гласове на Данчо Лазаров във всяко едно решение, което ще се обсъжда. Подобна тенденция, на “инжектиране” на нови клубове имаше през 2005 година. Тогава беше последната битка на инженера срещу Димитър Златанов и Ивайло Гаврилов. Тогава са били присъединени нови 27 клуба! Президентът на Европейската конфедерация Андре Майер ще пристигне за Общото събрание и ще подкрепи Лазаров, с когото са близки от години./БЛИЦ