Николай Николов, който преди време работеше заедно с Радостин Стойчев в Славия, е новият директор на националните отбори по волейбол. Той е част от обкръжението на новия национален селекционер и двамата работеха успешно в тандем на клубно ниво.

“Не съм публична фигура като Стойчев, не съм се занимавал с волейбол, ако това е от значение. Приех работата да стана директор на националния отбор по покана на Радостин Стойчев. Идеята е както той обясни, да създадем един екип, в който всеки да даде всичко от себе си, за да постигнем победа във всеки мач. Моите функции ще бъдат да ръководя работата на националния отбор организационно, да работя с щаба и целия екип, който формираме и да осъществявам връзката с федерацията”, заяви Николай Николов.

“Имам две образования, финансов консултант съм. Разбира се, че ще се търсят нови спонсори. Искам да отправя един апел към всички, националният отбор и българската федерация сме отворени за разговори с различни спонсори. Към настоящия момент има един генерален спонсор в Световната лига, чийто договор все още е в сила”, завърши новият шеф на националите по волейбол.
ВЕНЕТА ЯНЕВА/БЛИЦ