Волейболният ни женски национален отбор започва днес подготовката си за предстоящия предквалификационен олимпийски турнир в Азербайджан. Шестнадесет състезателки са повикани за лагер, който ще бъде в София. Националки ще тренират в новата зала “Арена Армеец”. Новият треньор Марчело Абонданца пристига днес в столицата да поеме функциите си, съобщава bgvolleyball. Специалистът води със себе си още двама италианци, като чужденците ще бъдат статистик и физиотерапевт.

Първото занимание тази вечер е закрито, а Абонданца ще даде пресконференция утре в 11:30 часа. Срещата смедиите ще бъде веднага след сутрешната тренировка, която ще бъде открита в края си.

Предквалификационният турнир ще се проведе от 8 до 13 ноември в азербайджанската столица Баку. В него ще премерят шест отбора, като само първият се класира за олимпийските квалификации в Турция догодина. Тимовете са разделени в две групи по три, като се играе всеки срещу всеки. Нашите са в компанията на Азербайджан и Дания, в другия поток са Чехия, Унгария и Украйна.