Звездата на българския женски волейбол Ева Янева е повикана отново в националния отбор. Състезателката на Динамо (Москва) е сред 16-те избранички за предстоящата през ноември олимпийска предквалификация в Баку (Азербайджан).
 
Янева е изпратила писмо до Управителния съвет на БФВ, в което изразява желание да бъде върната отново в редиците на националния отбор, въпреки 2-годишното наказание, което изтърпява в момента. Ръководството на БФВ ще разгледа писмото на Ева Янева в най-кратки срокове. Както е известно, тя бе извадена от националния отбор след заседание на волейболната федерация на 20 септември.Сега обаче, след като новият треньор Марчело Абонданца държи на нейното присъствие, а и самата тя е иска да и опростят наказанието, много е вероятно шефовете да анулират санкцията.
 
Избраничките на Марчело Абонданца ще спорят с Чехия, Унгария, Украйна, Дания и Азербайджан на квалификационния турнир в Баку между 8-и и 13 ноември.
 
Повиканите за олимпийската предквалификация: Страшимира Филипова, Цветелина Заркова, Христина Русева, Габриела Коева, Елена Колева, Емилия Николова, Добриана Рабаджиева, Елица Василева, Ева Янева, Таня Събкова, Кремена Каменова, Мария Каракашева, Диана Ненова, Любка Дебърлиева, Мария Филипова, Ивелина Моновa