Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Едва 563 лева лични дарения успяха да съберат 52-мата общински съветници от Пловдив за бившия волейболен национал Петьо Узунов, разбра БЛИЦ.

41-годишният доскорошен състезател на Арда (Кърджали) в момента е обездвижен заради контузия на двете колена. Преди дни Узунов беше приет по спешност в пловдивска болница с доказана бронхопневмония. Семейството му събира средства, тъй като той се нуждае от специални наколенки-шини, за да проходи отново. Те ще бъдат изработени по индивидуална поръчка в Германия и струват близо 6800 лева.

В специална прозрачна урна общинските съветници в Пловдив пускаха своята лепта в запечатан безименен плик. При преброяването се оказа, че има една банкнота от 50 лева, 16 – по 20 и по 10 лева, 5 по 5 и … 4 по 2 лева! Общата сума от 563 лева ще бъде предадена още днес на съпругата на Узунов.

Волейболната легенда ще получи и още 1000 лева от бюджета на община Пловдив. Решението беше взето единодушно от пловдивските парламентаристи, които заради Узунов промениха максималния размер на помощите за социално слаби семейства.

Волейболната федерация също помага на Петьо за възстановяването му и му дарява 10 000 лева.

Узунов получи тежка контузия по време на третата полуфинална среща на волейболния шампионат срещу Марек Юнион-Ивкони. Оттогава ветеранът е подложен на възстановителни процедури, но все още е принудително обездвижен. Неправителствената организация “За децата” депозира официално искане за финансова помощ от община Пловдив и го адресира до кмета Иван Тотев и до заместника му Георги Титюков.
ДИМАНА ТОДОРОВА/БЛИЦ

5.JPG

3.JPG