Легендата Любо Ганев официално беше издигнат като кандидат на Инициативния комитет за президент на Българската федерация по волейбол. Настоящият вицепрезидент на БФВолейбол е изборът на клубовете, които се обединиха, настоявайки за промяна в управлението. 

Инициативният комитет иска свалянето на инж. Данчо Лазаров от президентския пост, който той заема от 2001 година насам. 

Кандидатурата на Ганев подкрепят 9 от 12-те клуба в мъжката ни Суперлига. Единствено Арда, Монтана и Нефтохимик не стоят зад исканията на Инициативния комитет. 

До два дни клубовете, подкрепящи Ганев, ще внесат подписка за свикване на извънредно Общо събрание на 16 януари. Както БЛИЦ вече съобщи, Инициативният комитет вече е получил подкрепата на близо 60 от клубовете, които искат промяна в управлението на БФВолейбол.

"Благодаря на Инициативния комитет за доверието. Започнахме разговорите преди по-малко от две седмици, когато ми казаха, че искат да се правят промени. Като човек, който се занимава дълги години, споделих вижданията си - какво може да се промени и какво трябва да се направи. След като представих вижданията си, заедно с тях допълнихме програмата ми за управлението на волейбола, която сега ви представям. Тя отговаря на настоящите изисквания за това какво трябва, за да бъде българският волейбол по-успешен. Една пирамида се изгражда от основите, трябва да сме съсредоточени над децата", бяха първите думи на Любо Ганев на пресконференцията, която се проведе в Пресклуб "България". На масата до него застанаха Владимир Николов (Левски), Александър Попов (ЦСКА), Илия Динков (Марица) и още няколко от ръководителите на клубовете от елита.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"За да искаме промяна, трябва да предложим нещо ново, нещо, което да е добро за българския волейбол, а не просто да сменим един човек с друг", подчерта Ганев.

"Целта е да изградим работеща федерация с екип от хора, милеещи за българския волейбол. Да поставим силен фокус върху детско-юношеската школа. Да има прозрачност в управлението, да не става всичко в последния момент, както досега. Финансова стабилност с повече средства за клубовете и осигуряването на партньори, които да помагат за развитието на волейбола", обяви Любо Ганев. 

"За да постигнем тези цели, ни е необходим екип. Един добре подбран екип е по-силен от един човек. Израснал съм във волейбола и знам, че идеите и резултатите на екипа са по-мъдри и по-успешни. Надявам се, че всички тези хора от Инициативния комитет ще ме подкрепят и като част от бъдещия Управителен съвет на БФВолейбол. Те излязоха с лицата си и поискаха промяната, така че се надявам да бъдат до мен", добави Ганев. 

Снимки ВЕСЕЛИН РУСИНОВ/БЛИЦ СПОРТ: