Вицепрезидентът на родната волейболна федерация Любо Ганев е готов да оглави БФВ. Както вече беше анонсирано, Инициативният комитет начело с грандовете Левски и ЦСКА, който се обяви за кардинални промени в един от най-успешните ни спортове, ще обяви днес кандидата си за президентския пост. Пресконференцията е от 12:00 часа в Пресклуб "България". 

Издигната ще бъде кандидатурата на Любо Ганев, който е подготвил програма за развитието на волейбола ни. Тепърва легендата ще се среща с представители на клубовете за провеждането на дискусии. 

"Винаги съм отворен за среща с ръководителите на клубовете, а и не само с тях. Винаги съм си давал мнението и ще продължа да го правя, казвайки какво би било добро да се направи за българския волейбол. Винаги съм помагал. С много хора споделям вижданията и идеите ми", коментира Ганев пред БЛИЦ СПОРТ преди дни

Целта на сформирания Инициативен комитет е да свали инж. Данчо Лазаров от президентския пост, който заема от 2001 година насам. Владимир Николов и Александър Попов вече алармираха за оказван натиск от волейболната федерация към клубовете. Почти всички отбори от елитната ни мъжка Суперлига са "за" свалянето на Лазаров. Инициативният комитет единствено не подкрепят Монтана, Арда и Нефтохимик.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Инициативният комитет вече е получил подкрепата на близо 60 от клубовете, научи БЛИЦ СПОРТ.

Те също са "за" провеждането на изборно Общо събрание и смяна на властта в БФВолейбол.