Женският национален отбор по волейбол започна тренировки преди световната квалификация в Самоков в началото на 2014 година. Лагерът стартира на 19 декември, като по-късно пристигна и селекционерът Марчело Абонданца.От състава отпадна Мария Каракашева.
Тя има проблем в коляното и ще трябва да премине обстоен преглед, като със сигурност няма да бъде на разположение за решителните битки.

От лагера на националките бе освободена и Силвана Чаушева, а всички останали продължават подготовка за важните квалификации от трети до пети януари.

По-рано Мира Тодорова също не влезе в сметките, след като получи контузия в глезена. Има вероятност тя да е скъсала връзки и ще остане да се лекува в Швейцария, където играе за местния Волеро (Цюрих).

Всички тренировки на националния отбор ще бъдат закрити, като фенове и журналисти ще могат да разговарят със състезатели и треньори само след контролите с Франция на 28 и 29 декември в "Арена Самоков". Проверките ще бъдат с начален час 18:00 часа.

Разширеният списък на женския национален отбор:
Лора Китипова, Любка Дебърлиева, Габриела Коева, Десислава Николова, Елица Василева, Добриана Рабаджиева, Емилия Николова, Христина Русева, Цветелина Заркова, Жана Тодорова, Славина Колева, Кристин Колчагова, Кристина Йорданска, Кремена Каменова, Гергана Димитрова, Страшимира Филипова